Gayrimenkul Teknolojileri Nedir? Hayatımızda Nasıl Bir Yeri Var?

Gayrimenkul Teknolojileri

Proptech dünyasına neden girmeliyiz? Gayrimenkul teknolojilerinden neden faydalanmalıyız? Neden fintech, proptech, legaltech’i birleştirilmiş olarak düşünmeliyim?

Düşünmek gerek çünkü; proptech lokasyon bazlı analizler yapmaktadır. Çünkü hemen hemen tüm taşınmazların, taşınır sözleşmeleri vardır. Big-Data içindeki her hareketli veya statik sinyal verisinin belirli bir konumu vardır.

Tüm bunlar ekonomik değer yaratır. Üstelik hayatımızı çepeçevre kuşatarak… Konumlar, içinde bulundukları gayrimenkul ile tanımlanır. Her gayrimenkulün çok sayıda işlevleri, bunlarında sözleşmeleri vardır.

Mülkiyettir, zenginliktir, mirastır, takastır, tasarruftur, imalattır, inşaattır, ticarettir, güvenliktir, güvendir. Bağlantılarla çok sayıda bağı olan sözleşmeler üretirler..

Sözleşmeler kendileri ve türevleri kadar ekonomik değerdirler. Her sözleşmenin tarafları, mevzuatı ve koşulları vardır. Sahadan izlemek, uzaktan bilmek, yönetmek her insanı aşan bir süper uzman ve otomasyon gerektirir. Anlık destek için uzmanlardan daha fazla yapay zeka gerektirir. Next AI Proptech bunun için vardır.

Yukarı