Sosyal konutta 3. müjde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul’a özel yeni konut kampanyası için açıklama yaptı. Emlak Konut ve THY Havaalanı Gayrimenkul ortaklığı ile başlatılan kampanya orta gelir grubunu ev sahibi yapacak, memur ve kamu personeli için özel kontenjan ayrılacak.

Bakan Murat Kurum yeni konut kampanyaları hakkında peş peşe açıklamalarda bulunurken yeni bir proje hazırlığı daha olduğunu dile getirdi. Açıklanan yeni kampanya paketi ile Türkiye genelinde yapılacak olan ucuz konut kredisi desteği yanı sıra İstanbul’a özel yeni bir konut kampanyası daha hazırlandığı ilan edildi. 

Konut fiyatlarının en çok yükseldiği illerin başında yer alan ve ortalama konut fiyatının 2 milyon 500 bin TL bandını aştığı İstanbul’da dar gelirli vatandaşların yanı sıra artık orta gelir grubu da ev sahibi olamaz hale gelmişti. Kiralık evlerin fiyatında yaşanan anormal yükseliş ilde görev alan kamu personeli ve memurların maaşlarının yetersiz kalmasına neden olurken bu nedenle pek çok öğretmen, polis, hemşire gibi kamu görevlisi tayin istemeye başlamıştı. 

İSTANBUL’DA YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ! 

Konu hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında “Sosyal Konut ve yeni kampanyadan sonra 3. önemli müjde İstanbullular için olacak. Arnavutköy’de büyük bir proje hazırlıyoruz. Mülkiyeti Emlak Konut ve THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.’ye ait olan yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda proje çalışmaları başladı.

Örnek bir şehircilik ve yatay mimari anlayışı ile tasarlanan bu proje kapsamında sosyal donatıları, camileri, eğitim tesisleri, parkları, oyun alanları, sağlık tesisleri, ticari üniteleri ile birlikte bir bütün halinde planlanan yaklaşık 15 bin bağımsız bölüm geliştirilecek. Projedeki konutlar orta gelir grubuna hitap edecek, uygun fiyatlı olacak ve kura yöntemiyle satılacak. Memurlara, kamu çalışanlarına özel kontenjan ayrılacak” diyerek 15 bin konutluk özel bir proje hazırlığı olduğunu dile getirdi. 

Yukarı