2B arazi başvurularında son günler!

Hazine arazileri kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından satışa sunulan 2B araziler için son başvuru tarihi uyarısı yapıldı.

2B hazine arazisi satın almak isteyen kişiler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından son başvuru tarihi uyarısı yapıldı. Yıllardır süregelen mülkiyet sorunun çözmek adına hatırlanacağı üzere Bakanlık olumlu bir adım atmış ve 2B araziler satışa sunmuştu. 

Hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında atılan adım ile 2022 senesinin Nisan ayında bir kere daha süresi içerisinde başvuru yapan kişiler için bir kere daha şans verilmişti. Bakanlık tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile mülkiyet sorunu olan kişilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 1 milyon kişinin başvuru yaparak tapularını aldıklarını ilan etti. 

Mülkiyeti hazineye ait olan taşınmazları kapsayan 2B araziler için başlatılan kampanya kapsamında hak sahiplerine Nisan ayında ikinci bir şans daha verilmişti. Nisan ayına kadar başvurusunu yapmayan ya da yapılan tebligatta belirtilen 2B arazi bedelini süresi içerisinde ödemeyenler ile taksitli satışlarda sözleşmede ifade edilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler için uyarı geldi. 

Bu kişilere herhangi bir hak kaybı yaşamamaları ve başvuru ile elde ettikleri hakkı kaybetmemek adına son ödeme tarihi 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödemelerini yapmaları konusunda uyarı yapıldı. Bu tarihe kadar başvuru sürecini tamamlamayan ya da ödemesini yapmayan kişiler haklarını kaybedecekler. 

Yukarı