Arsa değeri hesaplama – Arsa değeri nasıl hesaplanır?

arsa değeri hesaplama

Arsa değeri hesaplama gayrimenkul sektöründe oldukça önemli bir noktada yer almaktadır. Arsa birim değeri sektör profesyonellerinin arsa fiyatı belirlerken hesaba katması gereken kritik noktaların başında geliyor. Peki, arsa birim değeri nedir? Arsa değeri nasıl öğrenilir? Emlak değeri sorgulama 2021 yılında nasıl yapılmalıdır?

Gayrimenkul sektöründe en çok zorlanılan konuların başında gelen arsa değeri hesaplama tüm sektör temsilcileri tarafından iyi bilinmesi gereken konuların başında gelmektedir.  Özellikle ‘çıplak arazi’ diye tabir edebileceğimiz alanlarda arsa fiyatı nasıl öğrenilir sorularının cevabı için Tapusor.com uygulamamızdan yararlanabilirsiniz. Öncelikle Tapusor.com adresi üzerinden ortalama metrekare fiyatını öğrenmek istediğiniz arsanızı Türkiye haritası üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Bu seçimi yaptıktan sonra önce genel durum butonuna ardından ise konut-iş yeri ve arsa seçenekleri arasından arsa seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

 

arsa değeri hesaplama_1

 

Arsa fiyatı belirleme araçları

Tapusor.com üzerinden ada parsel numarası girerek ya da harita üzerinden gayrimenkulünüzü bularak fiyat belirleme işlerinizi hızlıca yapabilirsiniz. Genel durum sekmesi altında bulunan ‘Arsa’ butonunu tıkladığınız takdirde size bölgedeki genel arsa metrekare fiyatı hakkında bilgi verir. Eğer gayrimenkul sektörü temsilcisiyseniz ve arsa değeri hesaplama araçlarını daha derinlemesine kullanmak istiyorsanız, PRO üyelik sayfamıza göz atmanız için bu butona tıklayabilirsiniz.

arsa ilanları

Satılık arsa fiyatları karşılaştırın

Satılık arsa fiyatları ile ilgili karşılaştırma yapmak isterseniz Tapusor adresinde yer alan piyasa inceleme özelliğini kullanabilirsiniz. Konut, arsa veya işyeri kategorilerinden ‘Arsa’ özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Devamında metrekare, fiyat, tarih gibi alt kategorilerinizi belirleyin ve ara butonuna tıklayınız. Bu sayede parselinizin yakın çevresinde belirlediğiniz kriterler doğrultusunda gayrimenkul pazarına sunulmuş satılık arsa fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Gayrimenkulleri harita üzerinde lokasyonlandırılmış ve ekranın sağ bölümünde listeli bir şekilde görebilirsiniz. Eğer ilginizi çeken bir gayrimenkul olursa, üzerine tıklayarak ilgili web sitesine ulaşabilir ve detayları inceleyebilirsiniz.

Kanal İstanbul Yatırım Açısından Avantajlı Mı?

 

 

4 thoughts on “Arsa değeri hesaplama – Arsa değeri nasıl hesaplanır?

Comments are closed.

Yukarı