Evimin Değeri – Ev Değeri Nasıl Hesaplanır

Evimin Değeri

Evimin değeri ne kadar? sorusu emlak sektöründe ilgilenen herkesin karşılaştığı bir soru aslında… Özellikle mülk sahiplerinin konut değeri hesaplama programı arayışına girdiklerini biliyoruz. Peki, ev değeri hesaplama formülü var mı? Evimin değeri sorusunun cevabı Tapusor’da!

Mevcut mal varlıklarının güncel durumu merak eden malikler konut değeri hesaplama programı arayışına girseler de ev ekspertiz değeri hesaplamanın daha kolay yöntemleri bulunmaktadır.

Evimin değeri ne kadar’ diye soranlar kadar yeni ev almak isteyen aileler de emlak değeri hesaplama yöntemlerini kullanıyor. Gelin Tapusor.com üzerinden evinizin değerini nasıl hesaplayacağınızı birlikte inceleyelim.

1- Konut değeri hesaplama formülü

Aslında konut değeri hesaplamanın bir formülü var mı derseniz cevap; Tapusor.com! Tapusor ekranları üzerinden ev değeri hesaplama için yapmanız gereken ilk iş evinizin yerini bulmak… Eğer elinizde tapu bilgileri bulunuyorsa evinizin il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini girerek noktasal olarak erişebilirsiniz. Tapu bilgileriyle parsel sorgulamak için tıklayınız

Eğer evinizin tapu bilgilerine ulaşamıyor ve il, ilçe, mahalle, ada ve parsel numaralarını bilmiyorsanız; adres arama özelliğini kullanabilirsiniz. Sokak, cadde, bulvar isimleri yazarak gayrimenkulünüzün yerini harita üzerinden tespit edin. Büyük yapılar ve mega projeler gayrimenkulünüzü bulmak için yardımcı olabilir. Adres bilgileriyle evinizin yerini tespit etmek için tıklayınız.

2- Ev değerini hesaplarken detaylar girin

Ev değeri hesaplama yapmak için evinizin yerini harita üzerinden tespit ettikten sonra ilgili parselle ilgili kapsamlı datalar öğrenmeye hazırsınız demektir. Konut, arsa veya işyeri seçeneklerinden konut seçimi yapın. Ardından satılık mı yoksa kiralık mı değerini öğrenmek istediğinize karar verin. İlgili lokasyonda bilgi almak istediğiniz mülkün daire, villa, müstakil ev gibi alt kategorilerini belirleyin. Çünkü bu konut tiplerinin her biri farklı metrekare değerine tekabül etmektedir. Evinizin toplan oda sayısını seçin. Evinizin ortalama bina yaşını ve bulunduğu kat bilgilerini girdikten sonra devam edebilirsiniz.

3- Konut değeri hesaplama programı

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra konut değeri hesaplama programı karşınıza bir sonuç ekranı çıkartacaktır. Bu sonuç ekranı Türkiye’nin en kapsamlı ev değeri hesaplama formülünü içinde barındırmaktadır. Verilen değerler evinizin 1 metrekarelik değeri olup, doğru sonuca ulaşabilmek için evinizin bürüt metrekare değeriyle çarpmanız gerekmektedir. Fiyat aralıklarının yanı sıra bina yaşına göre değişen evin değeri, oda sayısına göre değişen emlak değeri gibi ayrımlar bulunmaktadır. Tüm bunlar sağlıklı bir ev ekspertiz değeri için izlenmesi gereken yollardır.

Türkiye’nin emlak bilgi bankası Tapusor.com’a ücretsiz üye olarak, evinizin geçmiş yıllara göre yaşadığı fiyat değişimlerini, ilk aldığınız günden itibaren ne kadar karda olduğunuz, bulunduğunuz şehrin, ilçenin ve hatta mahallenin ortalama metrekare değerlerini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Yukarı