Yıllık kirayı peşin ödemeyene ev yok!

Yükselen kira fiyatlarından dolayı ev sahipleri yıllık kirayı peşin almadan evlerini kiraya vermemeye başladılar. Yıllık kira sistemi yaygınlaşırken çok sayıda kiracı yeni ev kiralamak istediklerinde mağdur oluyorlar.

Türkiye’de kiralık evlere ilişkin sorunlar son bulmuyor. Son 1 yıl içerisinde kira fiyatlarına fahiş zamlar yapıldı. Bazı kentlerde 2 Bin TL olan kiralar 8 Bin TL’ye kadar yükseldi. Bu da kiracıların ödeme güçlüklerini beraberinde getirdi. Ancak ev sahipleri bu problemlere kendi pencerelerinden çözüm yolunu kolayca buldular.

YILLIK KİRA İSTİYORLAR!

İstanbul gibi kiralık evlere çok yoğun taleplerin olduğu kentlerde ev sahipleri evlerini kiraya verirken kira tahsilatı yapamayacakları endişesi ile artık yıllık kirayı peşin olarak istemeye başladılar. Peşin yıllık kirayı ödemeyenlere ise ev kiralanmıyor. Daha önce yabancılara uygulanan bu sistem şimdi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da uygulanmaya başlandı. Ev sahipleri bu şekilde kendilerini garanti altına alırken kiracılar ise mağdur oluyorlar.

KİRACILAR YÜKSEK KİRA ZAMLARINI ZORUNLU OLARAK KABUL EDİYORLAR

Kiracılar ev sahiplerinden gelen yüksek kira zamlarını zorunlu olarak kabul etmeye başladılar. Esasında kira zamlarına yüzde 25 sınırlama uygulaması var. Ancak ev sahipleri bunu da çift kira sözleşmesi ile aşıyorlar. Kiracıdan yüksek zam talep eden ev sahipleri kiracıları bu zamma mecbur bırakıyorlar. Yeni bir ev kiralamak istese kiracı yıllık kirayı peşin veremeyeceği için artık kolay kolay ev tutma imkanı kalmadı. Bu da ev sahibinin kira zammı talebine istemeye istemeye onay vermek gibi bir sonucu doğuruyor.

YILLIK KİRA EV SAHİPLERİ İÇİN CAZİP

Yıllık kira sistemi ev sahipleri için oldukça cazip bir hale geldi. Yükselen kira fiyatları ile beraber yıllık kira bedelleri hatırı sayılır bir miktara çıktı. Bu parayı toplu olarak almak isteyen ev sahipleri elde ettikleri bu kira gelirini daha etkin bir şekilde değerlendirme imkanı buluyorlar. Ayrıca yıl içerisinde kiracının kirasını ödememe, geciktirme gibi bir sorun da yaşanmıyor. Ev sahiplerini oldukça rahatlatan yıllık kira sistemi kiracılar üzerinde ise büyük baskılara neden oluyor.

Yukarı