İstanbul’da En Ucuz Ev Nereden Alınır (2018)

TUİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarında ilk sıraları İstanbul’un en ucuz semtleri olarak tabir edebileceğimiz bölgelerin alması vatandaşlar tarafından dile getirilen ucuz ev almak istiyorum talebinin vücut bulmuş hali olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki, İstanbul’da en ucuz ev nerede, ucuz ev İstanbul için mümkün mü?

Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler, doğrudan ya da dolaylı olarak pek çok sektörle etkileşime girerek gelişimine katkı sağlamaktadır. Ticari hacmin günden güne büyümesi, konut fiyatlarının tırmanması ve alım gücünün düşmesi ile vatandaşın metrekare birim fiyatı İstanbul ortalamasının altında kalan ilçelere yönelmesine neden olmaktadır. Öyle ki, TUİK tarafından açıklanan konut satış rakamları ile Tapusor.com dataları üzerinden yaptığımız değerlendirmede vatandaşların ucuz ev almak istiyorum talepleri rakamlara da yansımıştır.

İşte İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı en düşük olan ilk 10 ilçe

  • Esenyurt
  • Çatalca
  • Sultanbeyli
  • Silivri
  • Arnavutköy
  • Sultangazi
  • Sancaktepe
  • Beylikdüzü
  • Esenler
  • Pendik
İstanbul, Ortalama Metrekare Fiyatları En Düşük 10 İlçe
İstanbul, Ortalama Metrekare Fiyatları En Düşük 10 İlçe

Yatırımlık Ev Projeleri Ucuz Maliyete Yöneldi

İstanbul’un merkezine uzak, şehrin çeperlerinde yer alan bu ilçelere dair metrekare ve arsa fiyatlarının düşük seviyede olması nedeniyle inşaat firmalarının ilgisi bu bölgeye doğru kaymaya başladı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen her yıl üzerine katarak yaşanan değer artışları yatırımlık ev nereden alınır sorularına İstanbul özelinde cevaplamış olacaktır. Yine de bu konuda veriye dayalı  bir analiz yapmak isterseniz Tapusor.com olarak yayına aldığımız Yatırım Nereye modülü üzerinden bütçenizi belirleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

Kira Açısından Avantajlı

Kira getirisi açısından bakıldığında ise her ne kadar kirası en ucuz semtler arasında giren bu ilçelerde satış fiyatlarının düşük olması amortisman sürelerini kısaltmaktadır. 2017 yılında yayınlanan ve amortisman sürelerini incelediğimiz araştırma raporumuzda da metrekare fiyatı düşük olan ilçelerde amortisman sürelerinin daha kısa olduğunu saptadık. İstanbul genelinde amortisman süresi ortalama 22 yıl olarak değerlendirilirken bu rakam Beylikdüzü ve Esenyurt’ta 17 yıla düşmektedir.

İstanbul’da En Pahalı Konutlar Nerede?

İstanbul’da ortalama metrekare değeri en yüksek ilçeler her zaman Avrupa Yakası Boğaziçi öngörünüm sınırları içerisinde olmuştur. Bu alanda ise uzun yıllar Beşiktaş zirvede tek başına yer almaktadır. Yıllık ya da çeyreklik dilimler içerisinde değer artış oranlarında duraksamalar yaşansa da Beşiktaş’ın zirvedeki yerini etkileyecek herhangi bir durum bulunmamaktadır. Yine devamında Sarıyer, Bakırköy, Kadıköy gibi ilçeleri görebilmekteyiz.

Arsa Yatırımı Yaparken Hangi İlçeler Tercih Edilebilir?

İstanbul’da yapılacak herhangi bir arsa yatırımı lokasyondan bağımsız olarak avantajlı bir durum olacaktır. Konut, arsa ve döviz karşılaşması yaptığımız araştırma raporundan hareketle söyleyebiliriz ki, o dönemde 3 yıllık süreçte konut artış oranları döviz artışının çok gerisinde kalırken, arsa yatırımı döviz karşısında dahi güçlü ayrılmıştı.

 

https://blog.tapusor.com/morbi-id-condimentum-mauris/

https://blog.tapusor.com/sed-aliquet-dolor-eget-tempor-pulvinar/

One thought on “İstanbul’da En Ucuz Ev Nereden Alınır (2018)

Comments are closed.

Yukarı