Millet Bahçesi Konut Fiyatlarını Arttırdı

3. Havalimanı’nın tamamlanmasıyla birlikte faaliyetlerine son verecek olan Atatürk Havalimanı’nın yeni dönemde Millet Bahçesi olarak hizmet vereceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat duyurulmuştu. Tapusor.com datalarından yararlanarak Anadolu Ajansı için hazırladığımız raporda Atatürk Havalimanı’na sınırı bulunan 8 mahalleyi ve yaşanan değer değişim oranlarını incelediğimizde çarpıcı sonuçlar elde ettik.

Millet Bahçesi Fiyatları Yükseltti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs’ta katıldığı TRT canlı yayınında, “İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın olduğu yer ‘Millet Bahçesi’ olacak.” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye Veri İşleme Merkezi olarak geliştirdiğimiz Tapusor.com datalarını kullanarak hazırladığımız araştırmanın sonuçlarına göre Atatürk Havalimanı arazisine sınırı bulunan 8 mahllede konut fiyatları yaklaşık %30 artış gösterdi.

Söz konusu bölgeye ilgi günden güne artarken, konut fiyat artış oranları ise şu şekilde gerçekleşti:

Beşyol’da fiyat artışı yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi’bnde yüzde 3,6, Yeşilyurt Mahallesi’nde yüzde 2,1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi’nde yüzde 1,3 artış gözlendi. Şehir genelinde yılın ikinci çeyreğinde faiz oranlarının da düşmesi nedeniyle uzun süredir yatay seyreden konut fiyatlarının yüzde 4,8 arttığı görüldü. Ancak söz konusu dönemde Atatürk Havalimanı’na sınırı bulunan 8 mahallenin 5’inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş görüldü.

Konut Satış Sayıları Arttı

Araştırmalarımıza göre, Bakırköy’de özellikle son 3 ay içerisinde konut satışları ciddi şekilde arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017’nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy’de yüzde 20 yükseliş görüldü. Anlamlı artış ise Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşti. Bakırköy’de Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, Haziran ayında ise yüzde 45’lik ciddi artış yaşandı.

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, Bakırköy’de konut satış adedinin artmasının en yüksek mayıs ve haziranda görüldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy’de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz. 2018 yılı 3. ve 4. çeyreğinin de tamamlanması ile birlikte yılın bütününü inceleme fırsatı bulacak ve geçmiş dönemlerle daha ciddi karşılaştırmalar gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle Millet Bahçesi projesinin bölge konut piyasasına etkisinin ne seviyede olduğunu daha tanımlı başlılar altında tespit edebilmeyi hedefliyoruz.”

Yukarı