Milletimizin başı sağ olsun!

Kahramanmaraş’ta sabah saat 04.17’de 7,7; saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

TAPUSOR OLARAK İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Tapusor AR-GE ekipleri olarak zemin durumundan fay hatlarına, ortalama bina yaşlarından deprem öncelikli müdahale alanlarına, toplanma yerlerinden kentsel dönüşüm ve heyelan alanlarına kadar pek çok mekansallaştırılmış veriyi hem üyelerimize hem de kamuoyu ile paylaştık.

Yapmış olduğumuz araştırmalar kapsamında İstanbul’da zemin durumu kötü, bina yapım yılı eski bölgelerin öncelik müdahale alanları olarak belirlenerek ele alınması gerektiğini bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz. Çünkü bu bölgede halihazırda yaklaşık 429 bin konut olduğunu öngörüyoruz.

Ülkemizin bir daha böylesi yıkıcı bir deprem karşısında gerekli önlemleri alabilmesi adına tüm kamu kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliklerine açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

EVİNİZİN ZEMİN DURUMUNU ÖĞRENİN

Yukarı