Yeşilyurt’ta Depremzedelere Yeni Yuvalar: 3. Etap Konutlar Aralık Ayında Teslim Edilecek

Malatya’nın merkez Yeşilyurt ilçesinde, depremzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen İkizce Mahallesi’ndeki 736 konutun 3. etabının aralık ayında teslim edileceği bildirildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mart ayında başlanan toplam 8,799 deprem konutunun yer aldığı projenin 3. etabındaki binaların hızla tamamlandığını belirtti.

Çınar, incelemeler sırasında şantiye şefi ve inşaat mühendisleriyle bir araya gelerek konutların son durumu hakkında bilgi aldı. Konutların yapımının kaba inşaatı, dış cepheleri, iç imalatlar ve tefrişatının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Çınar, aynı zamanda çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları ve site içi yollarla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Başkan Çınar, 736 konutun hak sahiplerine yapılacak kura çekimiyle teslim edileceğini belirterek, “Depremzede ailelerimizin taşınmasıyla buradaki sosyal yaşam hareketlenecek. Şu anda herhangi bir sıkıntı veya aksama yoktur, her şey planlandığı gibi ilerliyor. Herhangi bir sıkıntı olmadığı takdirde, bu yılın sonlarına doğru burası hak sahiplerine teslim edilecek. Vatandaşlarımızı kış ayında sıcak yuvalarına kavuşturmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Bu gelişmenin, depremzedelerin yeni konutlarına kavuşma sürecinde önemli bir adım olduğunu vurgulayan Çınar, projenin TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda aralık ayında yapılacak kura çekimiyle tamamlanacağını belirtti. Bu durumun, bölgedeki depremzedelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Yukarı