Sosyal konut projesi Kabine’nin gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanması bekleniyor. Toplantıda banka promosyonları dışında Erdoğan’ın 13 Eylül’de detaylarını duyuracağı sosyal konut projesi de ele alınacak.

Beştepe’de toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 5 Eylül 2022 (bugün) tarihinde yapılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşulan konularla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Projenin son detaylarını, ilgili bakanlar kabinede paylaşacak. Kabinede ayrıca kredi kartı ve fatura borcu icraya düşenlerin borcunun silinmesi kararı sonrası atılacak yeni adımlar ele alınacak. Yüksek enflasyonla mücadelede uygulanacak yeni kararlar da görüşülecek. Öte yandan milyonlarca vatandaşın ev sahibi olacağı TOKİ konut kampanyası için başvuru şartlarına parasal limitler eklendi. Bakan Kurum resmen açıkladı.

“Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak. Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor”

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE NELER VAR?

-Kabine gündeminde yer alan konuların başında enflasyonla mücadelenin yanı sıra TOKİ sosyal konut projesi detaylarının görüşülmesi bekleniyor. Detaylar 13 Eylül 2022 tarihinde Bakan Kurum tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

-Yunanistan gerilimi hakkında konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz toplantıda bahsettiği otomobil piyasası ve icralık borç tasfiyesi hakkında da açıklaması bekleniyor.

-Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve memurlara ödenecek promosyon konusu da kabinede değerlendirilecek. Banka promosyonlarının güncellenmesi ve merkezi düzenlemeler de toplantıdaki başlıklar arasında olacak.

-Erdoğan’ın bu hafta başlayacak üç günlük Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan turunun yanı sıra Özbekistan’daki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi ve BM Genel Kurulu toplantıları da ele alınacak. Alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla duyuracak.

-Ayrıca eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile öğretmenlere ödenecek öğretim yılı hazırlık ödeneği konusu da ele alınacak.

Yukarı