Konutta İndirim Kampanyası Başladı! İşte Detaylar…

Konutta İndirim Kampanyası

Konutta indirim kampanyası bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamasıyla resmen başladı. Buna göre projelerin satış fiyatlarında %10 indirim yapılacak. Ancak konutta indirim kampanyası bununla sınırlı değil. İşte, 2 ay boyunca geçerli olacak konutta indirim kampanyasına dair tüm merak edilenler…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlayan konutta indirim kampanyası  ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Bakan Kurum’un “Hem sektörün hem alıcının kazanması, hem de ekonomiye artı bir değer katması açısından çok önemli bir kampanya” olarak tanımladığı konutta indirim kampanyası 31 Ekim’e kadar devam edecek ve 2 ay sürecek. Bu süre kapsamında peşinat ücretleri minimum %10’a düşürülürken faiz oranları ise %0.98 seviyesinde tutulacak. Birinci ve ikinci yılın sonunda gayrimenkul değerinin %15’i tutarında ara ödemenin yapılması planlanan konutta indirim kampanyasında 120 aya kadar taksit imkanı sunulurken banka ve kefil gibi süreçler devre dışı bırakılacak.

Konutta Faiz İndirimi Örnek Ödeme Tablosu (KAYNAK: NTV)

“Döviz ve altın ile ödemelerde artış yaşanırsa taksitlerden düşecek”

Yatırımlarını döviz veya altın üzerinden değerlendiren vatandaşların zaman içerisinde yaşanması muhtemel artış miktarının taksitlerden düşeceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil.” dedi.

Doların Yerini Türk Lirası Alıyor

ABD menşeili ürün kullanılmayacak

“Ülkemizin içine sokulmak istendiği ekonomik kuşatmaya karşı yeni kampanya başlatıyoruz.” diyen Bakan Kurum, süreç boyunca ABD menşeili ürünlerin kullanılmayacağının da altınız çizdi. TOKİ borcunu ödeyenlere ayrıca %24 indirim yapılacağı da belirtilirken sektörün daha önce olduğu gibi bugün de büyük bir fedakarlık örneği gösterdiği vurgulandı. Murat Kurum, “Gayrimenkulün ülkemizde her zaman değerlendiğini ve bu fedakarlıkla kazanmama ihtimallerinin olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla artık bu durum bazılarını rahatsız ediyor. Milli duruş, milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız etmeye de devam edecek. Bugün sektörümüzün kazanma günü değil bugün fedakarlık günü.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Stok noktasında, net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır derseniz; bu bakış açısına bağlı. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25’i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız. Şu an ki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25’i diye düşünebiliriz.”

https://www.youtube.com/watch?v=iYO7HZAw_xM

Yukarı