İstanbul’daki Metro Hatları Ne Zaman Açılacak? Bakan Bizzat Açıkladı

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu İstanbul’da yeni açılacak metro hatları hakkında son dakika açıklaması yaptı. İstanbul yeni metro projeleri hangileri, metro hatları ne zaman açılacak?

Mega Şehir İstanbul’da nüfus katlanarak artmaya devam ederken nüfus artışı beraberinde ulaşım sorununu da getirmişti. Süreçte trafik sorununu çözmek için yeni metro projeleri devreye alınmış, metro projelerinin bazılarının yapımını ise hızlandırmak amacı ile Ulaştırma Bakanlığı üstlenmişti. 

İstanbul’un yeni metro hatları hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2022 yılında hizmete açılacak yeni metro hatları ve 2023 yılında açılması planlanan metro projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. İstanbul’da yeni açılacak metro hatları hangileri, metro projelerinde son durum ne?

HAVALİMANI METRO HATLARI TAMAMLANIYOR

Ulaşım projeleri emlak piyasası tarafından da yakından takip edilirken özellikle de metro hatları güzergahı üzerinde bulunan taşınmazların satış fiyatını büyük oranda etkiliyor. Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu “Yaz ayı itibarıyla ilk aşamada Kâğıthane-Kemerburgaz- Göktürk- İstanbul Havalimanı hattını hizmete açıyoruz.

Onun Gayrettepe-Beşiktaş kısmını da yıl sonu itibarıyla faaliyete geçireceğiz. Şu an test sürüşleri yapılıyor. Kadıköy-Kartal hattı Pendik’e uzatılmıştı. Şimdi Pendik Tavşantepe’den 7.5 kilometre ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidilecek. Sadece bunları havalimanı metrosu olarak görmemek lazım. Nüfus açısından yoğun olan yerlerin metro bağlantısı da sağlanacak” diyerek Kâğıthane-Kemerburgaz- Göktürk- İstanbul havalimanı metro projesinin açılacağını duyurdu. 

BAKIRKÖY KİRAZLI YENİKAPI METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakırköy Kirazlı metro hattında son durum konusunda da bilgi veren Bakan Adil Karaismailoğlu bu hattın da kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını ve 2023 senesinde hizmete alacaklarını söyledi. Bahçelievler Güngören Bağcılar ve Bakırköy’deki o yoğun nüfusa hizmet edecek metro hattını da Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlendiğini belirten Bakan Karaismailoğlu bu hatta da çalışmaların 2023 senesinde tamamlanacağını dile getirdi.

BAHÇEŞEHİR METROSU İBB’NİN

Bahçeşehir metrosu ne zaman açılacak sorusuna ise Ulaştırma Bakanı projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğünü, onların sorumluluğu altında olduğunu ancak çalışmaların yavaş gittiğini söyledi. 

MARMARAY’DAN HAVALİMANINA

Marmaray’ın bittiği yerden Küçükçekmece, Halkalı, Kayaşehir, Arnavutköy ve Havalimanı metrosunu da tamamlamak üzere olduklarını belirten Bakan Karaismailoğlu bu metro hattında ise çalışmaları 2023 senesinin hemen başında tamamlayarak birinci çeyrek içerisinde metro seferlerine başlamak istediklerini dile getirdi. 

Yukarı