İmar barışı için TBMM’de kanun teklifi verildi

2023 seçimleri öncesinde hükümet vatandaşların taleplerini gündeme alıyor. İmar barışı ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. İmar barışı için Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici kanun teklifi verdi.

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın imar barışı ile alakalı olarak büyük beklentileri bulunuyor. İmar sorunları yaşayan ve bu nedenler imar barışı bekleyen vatandaşların gözü kulağı hükümette. Bu şekilde talepler yükselirken imar barışı ile alakalı bir son dakika gelişmesi yaşandı. TBMM Başkanlığı’na imar barışı ile alakalı bir kanun teklifi verildi. İmar barışı geliyor mu, ne zaman çıkacak?

İMAR BARIŞI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ!

İmar barışı ile alakalı olarak TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verildiği bildirildi. Muhalefet partileri bugüne kadar bu konuda kanun teklifleri vermiş ama hepsi de görüşülmeden reddedilmişti. Ancak şu anda imar barışına dair kanun teklifini veren milletvekili BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan Mustafa Destici’nin imar barışı ile alakalı olarak kanun teklifi vermesi beklenti içerisinde olan vatandaşlara heyecan yaşattı.

SÜRE UZATILACAK, PARA CEZALARI İPTAL EDİLECEK!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından verilen “İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” büyük ses getirdi. Verilen bu kanun teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Bu maksatla imar barışının sağlanması için Yapı Kayıt Belgesi başvurularına tanınan sürelerde uzatılma yapılması kanun teklifi ile öneriliyor. Daha önce imar barışından yararlanmak için başvuru yapan ama bu süreler nedeniyle belgeleri iptal edilenlere verilen idari işlemlerin ve para cezalarının da iptal edilmesi yine bu kanun teklifi ile sağlanıyor.

İMAR BARIŞI NE ZAMAN ÇIKAR, SEÇİM ÖNCESİ OLUR MU?

Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin verdiği imar barışına dair kanun teklifine AK Parti ile MHP’nin yaklaşımın nasıl olacağı merak ediliyor. İttifak ortakları arasında anlaşmazlık olması küçük ihtimal olarak görülürken seçim öncesi böyle bir şeyin yaşanması çok olası değil. Bunun için imar barışına dair kanun teklifi TBMM’de gündeme alınabilir şeklinde değerlendirmeler kuvvetleniyor.

TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi gelecek günlerde ilgili komisyona gönderilecek. Önce bu komisyonda imar barışı kanun teklifinin görüşülüp görüşülmeyeceği oylanacak. Komisyon üyesi milletvekilleri kanun teklifinin görüşülmesini kabul etmeleri halinde görüşmelere başlanılacak ve bir oylama daha yapılacak. Teklif komisyonda kabul edilirse yasalaşması için TBMM Genel Kurulu’na gönderilecek. TBMM Genel Kurulu’nda imar barışı kanun teklifi için görüşmeler yapılacak ve ardından oylama gerçekleştirilecek. Bu oylama neticesinde kabul edilirse imar barışı yasalaşacak ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Tahminlere göre 2022 yılının sonları veya 2023 yılının başlarında imar barışı çıkabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir