Deprem uzmanından imar affı tepkisi! 

Deprem uzmanı olarak tanınan yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür çıkacağı konuşulan imar affına tepki gösterdi. Bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür imar affının depreme dayanıksız binaları da kapsamaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de imar affı konusunda oldukça büyük bir talep var. Bu talep zaman zaman siyasiler tarafından da dile getiriliyor. Son olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici TBMM Başkanlığı’na imar affına yönelik bir kanun teklifi vermişti. Bu kanun teklifinin görüşülerek kabul edilmesi durumunda beklenen imar affı çıkmış olacak.

İMAR AFFINA TEPKİ!

İmar affının çıkacağına dair söylentiler yaygınlaşınca deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bu duruma tepki gösterdi. Bir açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Eğer duyduklarım doğruysa yakında bir imar affı çıkacakmış. Eğer bu af imara aykırı, kaçak, projesine uymayan deprem dirençsiz binaları da kapsayacaksa bizim verdiğimiz bunca emeğimize yazık.” dedi.

İMAR AFFININ  BEDELİ AĞIR OLUR

Deprem meselesinin ihmal halinde bedelinin ağır olacağını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Biz bunca yıldır insanlarımızı ve yerel yönetimlerimizi binaları depreme karşı güvenli hale getirin diyerek yönlendiriyoruz. Ya güçlendirin diyoruz ya da yıkıp yeniden yapın tavsiyesinde bulunuyoruz. Biz bunun için emek harcarken bu tür binaları affederek olası bir depremde yıkımı ve can kaybını illegalleştireceğiz ısrarını anlayamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İMAR AFFI RİSKLİ YAPILARI KAPSAMAMALI

İmar affının kapsamının riskli yapıları da içermesinin sonucunun kaçınılmaz bir felaket olacağını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem ihmal kaldırmaz. Özellikle Türkiye’de bunun acı örneklerini defalarca tecrübe ettik. Biz mevcut binalarımızı dahi depreme daha güçlü bir direnç gösterecek hale getirmeliyiz. Bununla mesai harcamamız gerekirken imar affını tartışıyoruz. Bu çok büyük bir sorumsuzluk olur. Bunun vebalini bir insan kaldıramaz. Binlerce kişinin hayatını riske atmaktan bahsediyoruz. İmar affının kapsamı deprem hassasiyeti ile belirlenmeli. En azından imar affı çıkacaksa da bu yapılmalı.” şeklinde konuştu.

Yukarı