Türkiye’nin Konut Değeri En Yüksek 50 İlçesi Belirlendi

Gayrimenkul sektöründeki en kapsamlı veri havuzunu yöneten Tapusor.com Türkiye’nin en değerli ilk 50 ilçesini açıkladı.

Gayrimenkul sektöründeki araştırmaları kapsamında ikinci raporunu yayınlayan Tapusor’a göre; Türkiye’nin en değerli ilçesi Beşiktaş oldu. Ortalama konut metrekare değeri yaklaşık 25 bin TL bandına yükselen Beşiktaş’ı yaklaşık 19 bin TL konut metrekare değeri ile Sarıyer izledi. Sarıyer’in ardından Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi yaklaşık 16 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı. Bozcaada’yı sırasıyla Bakırköy, Çeşme, Bodrum, Beykoz, Adalar ve Kadıköy ilçeleri takip etti.

Yayınlanan rapora göre; Türkiye’nin en değerli ilk 50 ilçe sıralamasında İstanbul’dan 21, İzmir’den 11, Muğla’dan 8, Antalya’dan 7 ve Çanakkale, Sakarya ve Aydın’dan 1’er ilçe yer aldı.

İZMİR’DE ÇEŞME, MUĞLA’DA BODRUM, ANTALYA’DA KAŞ

En değerli 50 ilçe sıralamasında Çeşme ile 5. Sıraya yer bulan Ege’nin incisi İzmir’de Urla, Narlıdere, Güzelbahçe ve Foça ilçeleri ön plana çıkıyor. Sıralamaya 12 ilçe sokmayı başaran İzmir’de konut değeri en yüksek çıkan ilçeler ise şu şekilde sıralanıyor.

KUŞADASI, SAPANCA VE BOZCAADA DİKKAT ÇEKİYOR

Listeye tek ilçe ile giriş yapan Çanakkale’den Bozcaada, Sakarya’dan Sapanca ve Aydın’dan Kuşadası ilçeleri dikkat çekiyor. Kuşadası’nda konut metrekare fiyatları yaklaşık 5 bin 425 TL iken Sapanca’da 6 bin 416 TL, Çanakkale Bozcaada’da ise 16 bin 950 TL oldu.

Yukarı