Türkiye’nin Geleceğine Dijital Dokunuş: 2024’te Devreye Girecek ‘Türkiye Tapu’ İle Tapu İşlemleri Çığır Açıyor!

tapu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Türkiye Tapu” uygulaması, 2024 yılının sonunda faaliyete geçecek. Bu uygulama, tapu işlemlerini kişi ve mekana bağlı olmaksızın hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerini hızlandırmak adına bir dizi çalışma yapmıştır. Bu çerçevede, vatandaşların fiziksel ortama ihtiyaç duymadan çeşitli tapu işlemlerini güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebileceği WebTapu uygulaması hayata geçirilmiştir. e-Devlet üzerinden evrak işlemlerini gerçekleştirebilen sistem, zamanla kullanımını artırarak günlük işlem sayısını 200 bine çıkarmıştır. Bu uygulama ile Türkiye’nin ve Bakanlık hizmetlerinin dijitalleşmesine önemli bir katkı sağlanmıştır.

“Türkiye Tapu” uygulamasının 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde tapu işlemleri, personelin çevrimiçi işlemleriyle daha hızlı bir şekilde tamamlanabilecektir. Ayrıca, 1 Temmuz’dan itibaren tapu satış işlemleri noterlikler aracılığıyla da gerçekleştirilebilmektedir.

Yukarı