Erdoğan’dan müteahhitlere vergi müjdesi

Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada çok önemli açıklamalara imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika kredi açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Düzenlenen törende açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketleri arasında Türkiye’den 48 firmanın bulunduğunu belirterek bununla gurur duyduklarını söyledi. 

Burada yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan küresel kriz nedeniyle malzeme fiyatlarında yükseliş yaşandığını inşaat maliyetinin de arttığını belirterek bunların açtığı zorluklara dikkat çekti. Türk inşaat sektörünün küresel piyasadan aldığı payın arttırılması için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun için her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SON DAKİKA VERGİ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI! 

Müteahhitlerin yurt dışı projelerine önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vergi konusuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanımız, bakanlık nezdinde süratle adımı atacaktır. Bunun için Meclis’in açılmasını beklemeye gerek yok.

Biz bu çalışmaları yürütürken, kimsenin kimliğiyle görüşüyle ilgilenmiyoruz. Bizim baktığımız tek husus yaptığınız katkılardır. Ülkemizi 2053 vizyonuna hazırlayacağız. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden dizayn edildiği dönemde hiçbir fırsatı kaçırmamak, her türlü fedakarlığı yapmak boynumuzun borcudur” diyerek destek vereceklerini açıkladı. 

Erdoğan konuşmasında bankaların kredilerine de değinerek “Son dönemde banka kredileri konusunda yaşanan sıkıntıların kaynağı ekonomi programımız değil, finans kesimi ile reel sektör arasındaki geçici bir yaklaşım farklılığıdır, bu farklılığı en kısa sürede üretim ve istihdam odaklı büyümeyi destekleyecek şekilde kapsamlı bir uzlaşmaya dönüşeceğine inanıyorum” sorunun yakında çözülmesini umduklarını belirtti. 

Yukarı