Ellerim kırılsaydı da kiraya vermeseydim

Yüksek kiralar kiracıların yanı sıra ev sahiplerini de vurdu. Evlerini sırf yüksek fiyatlı diye kiraya verenler şimdilerde bin pişman.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri hala kiralık ve satılık ev olmaya devam ediyor. Özellikle İstanbul’da son dönemde yükselen kira fiyatlarına bir de vatandaşların talebi eklenince erişmesi zor rakamlar ortaya çıkıyor. Oturulması çok güç olan bodrum katı dairelere dahi 5 bin lira gibi bir rakam isteniyor. Daha önce kiracılar mağdur iken şimdi ise ev sahiplerinin mağduriyeti basına taşınıyor.

“Aidatı bile ödememişler, evde 4-5 kişi kalıyorlarmış“

Hürriyet’in haberine göre, Aralık ayında Bahçelievler’deki evini 2 bin liraya oturan kiracısının evden ayrılması ardından 6 bin 500 liraya kiraya veren M.Ç, aslında evi 2-4 bin liraya bir aileye vermek istediğini ancak emlakçısının yönlendirmesiyle iki bekar erkeğe verdiğini söyledi. Yüksek kira rakamı cazip gelince evi verdiğini belirten M.Ö, ilk iki ay kirasını zamanında aldığını ancak Mart ayından bu yana kira yüzü görmediğini belirtti. Sitenin aidat borcunun da ödenmediğini öğrenen ev sahibi, daha sonra evde 4-5 kişi kaldığını tespit etmiş ve kontratta imzası bulunan kişiye de bir daha ulaşamamış.

Konuyu mahkemeye taşıdığını belirten ev sahibi, tahliye kararını beklediğini ve mağdur olduğunu ifade ediyor.

“Ellerim kırılsaydı da kiraya vermeseydim“

Küçükçekmece’de ise kira bedeli 2.500 lira olan evini 7 bin liraya yeni evli bir çifte verdiğini söyleyen H.K, bu çiftin evli olmadığını ve aynı işyerinde çalışan iki arkadaş olduğunu öğrenmiş. Eve giren çıkanın belli olmadığını ve sürekli kavga ve gürültü seslerinin yükseldiğini ifade ederek, kirasını da zamanında alamadığını söylüyor.

Mart ayından bu yana tam 10 kez karakolluk olduklarını, kiracıları çıkarmak için tahliye davası açtığını ve diğer komşulardan imza topladığını söyleyen H.Ç ‘’ Rakam yüksek olunca hiç sorgulamadan evi vermiştim. Keşke ellerim kırılsaydı da onlara vermeseydim “ dedi.

Evlerini değerinin çok üstünde fiyatlarla kiraya veren ev sahipleri, evleri konusunda endişe duyuyor ve pişman olduklarını ifade ediyorlar.

Yukarı