2012 Yılından Bu Yana 2 Milyon 200 Bin Taşınmaz Dönüştürüldü!

City of figures of buildings on a blue background. Concept for real estate

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Van’ın Erciş ilinde meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin 12. yıl dönümüne yönelik sosyal medyada paylaşım yaptı. Bu paylaşım doğrultusunda 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü açıkladı.

Bütün afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anan Özhaseki çeşitli açıklamalarda bulundu. Ülkemizin deprem başta olmak üzere tüm doğal felaketlere karşı hazır olduğunun altını çizerek sorumluluklar üzerinde çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Özhaseki, çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde aralıksız bir şekjilde devam ettiğini açıkladı. Türkiye genelinde 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşüm tamamladığını açıkladı. 400 bin adet taşınmaz dönüşümüne devam ettiklerini söyledi. Ayrıca Bakanlık olarak bugüne kadar 480 milyar lira değerinde kaynak bağlandığını belirtti.

Dönüşüm projelerinde titiz davrandıklarını açıklayan Özhaseki, yeni yüzyıla özel sağlam, güvenli ve “Sıfır Projesi”ne uygun dönüştürülebilir konutlar inşa edildiğini söyledi.

Yukarı