Ödemeyi Sürekli Erteleyenlere Kötü Haber: Yaptırımlar Yolda!

Ödemeyi sürekli olarak erteleyenlere kötü haber geldi. Bugün yarın öderim demek yerine ödemeyi sürekli geciktirenler için cezalar yolda!

Ödeme için belirlenen son tarih yaklaşırken, ödemeyenler için ciddi yaptırımlar geliyor. Uyarılara kulak tıkayanlar artık bedelini ödeyecek. İşte detaylar:

TAPU SAHİPLERİNE UYARI

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kira beyanname sürecinin son günü yaklaşırken, ödemeyi geciktirenler için kötü haber geldi. Konutundan 21 bin lira, iş yerinden 150 bin liranın üzerinde kira geliri elde eden vatandaşlar gelir vergisi ödemek zorunda.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son gün için uyarılarda bulunmuştu. Gelir vergisi ödemesi için son tarih 5 Nisan 2023 olarak belirlendi. 2023 yılı içinde konut geliri yıllık 21 bin liranın altında olanlar gelir vergisi ödemeyecek. Yeni yıl için açıklanan gelir vergisi istisnası ise 33 bin lira olarak duyuruldu.

ZAMANINDA ÖDEMEYENLERE CEZA

Kira gelirlerini beyan etmeyenler için ciddi yaptırımlar var. Elektronik ortamdan beyannamenin son tarihe kadar verilmemesi durumunda özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Verginin süresinde tahakkuk edilmemesi halinde ise vergi ziyaı cezası kesilecek.

İLK TAKSİT VE İKİNCİ TAKSİT TARİHLERİ

Tapu sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “gib.gov.tr” adresine girerek, hazır beyanname sistemini doldurmalı. Vergilerin ilk taksiti 5 Nisan’da, ikinci taksiti ise 31 Temmuz’da ödenmeli.

Ödemeyi geciktirenler için artık cezalar yolda! Uyarılara kulak asmayanlar dikkatli olsun, geçiştirmenin bedeli ağır olabilir.

Yukarı