İstanbul İlindeki En Yüksek ve En Düşük Kiraya Sahip İlçeler!

Cityscape Istanbul, Turkey

Konut krizinin gün geçtikçe büyüdüğü son dönemlerde ev sahibi olmak artık hayal oldu üstelik kiralık konutlar da cep yakıyor. Yaşamanın en zor olduğu şehirlerden birisi olan İstanbul’un ilçeleri kiralık fiyatları açısından mercek altına alındı.

Türkiye genelinde baş gösteren konut krizi nedeniyle büyük şehirlerde yaşam bir hayli zorlaştı. Mega kent İstanbul’da ise fiyatlar tavan yapmış durumda. İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamalara göre enflasyon oranın yüzde 72.2 olduğu ülkemizde yaşam giderek güçleşiyor.

İstanbul genelinde kiralık fiyat incelemesi yapıldı. Yapılan incelemelerde ortalama fiyatlar ele alındı ve kira fiyatının 43.771 TL ile rekor Sarıyer ilçesi oldu. Sarıyer aynı zamanda en yüksek kiralık ilçe unvanın da sahibi oldu.

Yapılan incelemeler doğrultusunda ikinci sırayı ise 38.445 TL ile Beşiktaş kaptı. Son zamanların popüler ilçesi Kadıköy ise 31.138 TL ile üçüncü sırada yer alıyor.

Kira ortalamalarının incelenmesi halinde en düşük kiraya sahip ilçe Arnavutköy oldu. Arnavutköy, 11.557 TL ile diğer ilçelere göre daha ekonomik bir fiyata sahip. Esenyurt 11.679 TL, Sultangazi 12.573 ve yine 12.573 TL ile Silivri ve Sultanbeyli diğer ekonomik ilçeler arasında yer alıyor.

Raporun sonunda dikkat çeken detay ise konut fiyatları oldu. Ekim aynın sonunda konut fiyatları ortalama olarak 4 milyon 224 bin 143 TL olurken ortalama kira ise 17 bin 111 TL olarak açıklandı.

Yukarı