Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Mustafa Demir Kentsel Dönüşüm İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Tv programına katılan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir Kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında en çok Kentsel Dönüşüm Yasası ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı üzerinde durdu.

Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili soruların sorulmaya başladığı esnada açıklama Mustafa Demir’den geldi. Demir, dosyaların tamamen tekamül etmesinin ardından yargıcın 15 günlük karar süresinin bulunduğunu ve istinafa giden davaların ise 2 yıl 2 ay içinde karara bağlandığını dile getirdi. Deprem ile ilgili konularda yargı sürecinin daha farklı ilerleyeceğini öne sürdü.

Yarısı Bizden kampanyası hakkında da gelişmeler aktardı. İstanbul ili için Yarısı Bizden kampanyası başladı diyen Mustafa Demir, riskli ve raporu alınmış binaların kat maliklerinin rıza göstermesi halinde yapılacak tüm binalardaki harcamaların yarısının karşılanacağını söyledi.

Daha evvel Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından duyurulan Kentsel Başkanlığı hakkında da gelişmeleri dile getirdi. Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesi vesilesiyle Kentsel Dönüşüm Başkanlığının da oluşturulduğunun bilgisini iletti.

Yukarı