Türkiye’nin En Pahalı İlçesi Çeşme mi, Beşiktaş mı?

İstanbul Konut Metrekare Değer Değişimi

Emlak sektörü 2021 yılını nasıl geçirdi, gelin size hazırladığımız animasyona yakından bakalım.

Türkiye’nin konut metrekare değeri en yüksek ilçesi olarak 2021’e başlayan Beşiktaş pandemiyle birlikte liderliği Çeşme’ye kaptırsa da, yılın ilk çeyreğinde gelen üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacağı haberiyle liderliği kısa sürede geri alıyor.

Öyle ki, bu haberle birlikte diğer merkez ilçeler Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy’ün de önemli ataklar yaptığını ve değer artışı yaşadığını rahatlıkla görebiliyoruz.

Ancak işin rengi yaz aylarının gelmesiyle tamamen değişiyor. 15 Temmuz ile birlikte başlayan resmi tatil izinleri kurban bayramıyla birleşince şehirden kaçan yüz binler yazlık tatil bölgelerine akın ediyor ve konut metrekare fiyatlarında %60’a varan artışlar yaşanıyor.

2021 yılı sonuna gelindiğinde liderliğini sağlamlaştıran Çeşme, Beşiktaş ve Sarıyer gibi ilçeleri geride bırakıyor. Bodrum, Kadıköy ve Bakırköy’ü geçerek 4.lüğe yükselirken Kaş ve Datça değer artışı yaşayan diğer yazlık tatil bölgeleri arasına giriyor.

Peki, siz neler düşünüyorsunuz? Sizce 2021 yılında satılık konut metrekare değerlerini etkileyen diğer faktörler neler oldu? Yorumlara bekliyoruz, beraber değerlendirelim

One thought on “Türkiye’nin En Pahalı İlçesi Çeşme mi, Beşiktaş mı?

Comments are closed.

Yukarı