Trabzon Ortahisar İlçesinde Kiralık Konut Fiyatları 2023’te Patlama Yaptı: Uzmanlara Göre Piyasada Neler Oluyor?

Trabzon Ortahisar Kiralık Konut m2 birim fiyat değişikliği aylara göre son 6 yıl karşılaştırması

Trabzon Ortahisar ilçesindeki kiralık konut metrekare birim fiyatlarının son altı yılda nasıl değiştiğini incelediğimizde dikkat çeken bazı önemli trendler ve olaylar görülmektedir:

  • Ocak 2019’dan Ocak 2023’e kadar olan dört yıllık dönemde, kiralık konut fiyatları sürekli bir artış göstermektedir. Bu dönemdeki artış oldukça dikkat çekicidir. Özellikle 2022’de başlayan hızlı bir yükseliş, 2023 yılında da devam etmiştir.
  • 2019-2020 döneminde, birim fiyatlar sabit kalmış gibi görünse de, bu dönemde de ufak bir artış gözlemlenmektedir. Ancak gerçek değişiklik, 2020 sonlarından itibaren hız kazanan bir artıştır.
  • Şubat 2023’te birim fiyatlar büyük bir sıçrama yaşamıştır. Bu, konut piyasasında belirgin bir talep artışının veya arz sıkıntısının sonucu olabilir. Şubat 2023, önemli bir fiyat artışının başlangıcı gibi görünmektedir.
  • Aylara göre, Haziran ve Temmuz aylarında birim fiyatlar yüksektir, bu yaz aylarında konut kiralamaya yönelik artan talebin bir sonucu olabilir.
  • 2023 yılında Ekim ayında birim fiyatlar daha da artmış, ancak Kasım ve Aralık aylarında fiyatlar geri düşmüş gibi görünmektedir. Bu, konut piyasasının dengesizliğini gösterebilir ve gelecekte fiyat dalgalanmalarının devam edebileceğini işaret edebilir.
Yukarı