TOKİ Silivri’de 2000 konutluk proje için çalışma başlattı

İstanbul’da TOKİ’ konutu satın almak isteyenlere müjde! TOKİ, İstanbul’un önemli ilçesi Silivri’de 2000 konutluk yeni bir projesinin çalışmasını başlattı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut üretimi ile dar ve alt gelir grubunu uygun şart ve koşullarda ev sahibi yapıyor. Yurt genelinde hayata geçirdiği projelere yenisini eklemeyi sürdüren idare, İstanbul’da 2000 konuttan oluşacak Silivri sosyal konutları için çalışma başlattığı bildirildi.

Sabah’tan Barış Savaş’ın haberine göre, TOKİ’nin Silivri’de sosyal konut projesine başlayacağını söyleyen Başkan Volkan Yılmaz, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile yaptığımız görüşmelerde kendisi bize Silivri’de TOKİ marifetiyle yapılacak sosyal konut arazileri üzerine çalışmamızı istedi. Genel müdürlerine de Silivri’de 2 bin konutluk bir proje başlatılması talimatını verdi. Konuyla ilgili bizim teknik ekibimizi Bakanlık ekipleriyle birlikte bir çalışma yapıyor. Ayrıca kentsel dönüşüm ile alakalı Silivri’de bir fizibilite çalışması yapılıyor. Şartlar uygun hale gelirse Silivri’de önemli bir kentsel dönüşüm hamlesi başlayacak” diye açıkladı.

SİLİVRİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAMALI

“İBB’yi Silivri’de bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeye davet ediyorum. Silivri’nin buna ihtiyacı var. Ekrem Bey’in İstanbul’a söz verdiği depremle mücadelede 5 yılda 100 bin konutun Silivri’ye düşen payını da kendisinden istemek bizim en doğal hakkımız. İnşallah önümüzdeki iki yıl içerisinde gerçekleşir diye arzuluyorum.” diye konuştu.

Yukarı