TKGM Parsel Sorgulama Nedir? Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

TKGM parsel sorgulama, T.C. Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (TKGM) emlak ticaretinde kolaylık sağlayabilmek için yayına aldığı bir ada parsel sorgulama programıdır.

Bir gayrimenkulün yerini tespit etmek için yapılacak ilk işlem tapu üzerinde yer alan il, ilçe, mahalle, ada ve parsel numaralarını eksiksiz bir şekilde öğrenerek parsel sorgulama yapmaktır. Tapu kadastro parsel sorgulama TKGM tarafından yayına alınan teknolojik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Siz de Tapusor.com üzerinden ada ve parsel sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve gayrimenkulünüzü noktasal olarak tespit edebilirsiniz.

Ada ve Parsel Bilgileri Girerek Gayrimenkulünüzü Bulmak İçin tıklayınız

TKGM parsel sorgulama işlemini tapusor.com/ada-parsel-arama adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. TKGM parsel sorgulama işlemi ile gayrimenkulünüzü tespit ettikten sonra Tapusor.com üzerinden ücretsiz gerçekleştireceğiniz başlıkları bu yazıdan bulabilirsiniz. Herhangi bir tapunun kime ait olduğunu TKGM Parsel Sorgulama ekranları üzerinden öğrenmeniz söz konusu değildir.

TKGM Parsel Sorgu işlemlerinin aynısını Tapusor üzerinden yapabilirsiniz.

TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan gayrimenkulünüzü tespit etmek için öncelikle il, ilçe, mahalle ve ada parsel bilgilerini bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler tapunuz üzerinde yer almaktadır. Tapusor.com/ada-parsel-arama linki ile TKGM parsel sorgulama işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sol tarafta bulunana il, ilçe, mahalle ve ada parsel numaralarını eksiksiz ve doğru bir biçimde girmektir. Bu bilgileri girip arama butonuna tıkladığınızda sizi gayrimenkulünüzün bulunduğu parsele ulaştıracak detaylı işlemler gerçekleştirmenize olanak tanıyacaktır.

Ada Parsel Numarasını Nasıl Öğrenebilirim?

Ada ve parsel bilgilerini bilmiyorsanız Tapusor.com sayesinde bu bilgilere de kolayca tespit edebilirsiniz. Türkiye haritası üzerinden adres bilgileri girerek parselinizi bulmaya çalışabileceğiniz gibi harita üzerinden evinizi tespit ederek üstüne tıklamanız size ada parsel bilgilerini getirecektir. İlk aşamada bu bilgileri görmekte zorluk yaşıyorsanız, alt bantta bulunan ‘Parsel bilgilerini görüntülemek için tıklayınız’ yazısına tıklayarak evinizin il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgilerini görebilirsiniz.

One thought on “TKGM Parsel Sorgulama Nedir? Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

  1. mrb parsel sorgudan üzerine adam indirme nasıl yapılır

Comments are closed.

Yukarı