Swissotel The Bosphorus Arazisi Satışa Çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa satışı ilanları yayımlamaya devam ederken Swissotel The Bosphorus arazisi için de satış hazırlığı olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin mega şehri İstanbul yükselen gayrimenkul fiyatları ile yatırımcıların gözdesi olmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan yeni satış ilanları da yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyordu. 2032 yılına kadar üst kullanım hakkı kiraya verilen Swissotel The Bosphorus arazisinin İBB yönetimi tarafından satışa çıkartılacağı iddia edildi 

Sözcü Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’ın haberine göre 65 bin metrekare büyüklüğe sahip olan ve 2032 yılında üst kullanım hakkı dolacak olan Swissotel The Bosphorus oteli arazisi ihale ile satışa sunulacak. Hatırlanacağı üzere dev arazi daha önce de satışa sunulmuş, ancak hukuki olarak yaşanan sorunlar nedeniyle büyük bir borç yükü oluşmuştu. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEV ARSA SATIŞ İHALESİ İÇİN HAZIRLANIYOR! 

1988 senesinde dev arazi yap işlet devret modeli ile ihaleye açılmış, açılan ihaleyi o tarihte Türk-Alman-Japon ortaklı Anadolu Japan Turizm A.Ş. kazanmıştı. İhaleyi kazanan şirket 1991 senesinde arazinin üzerine dev bir yatırım ile Swissotel The Bosphorus otelini açmış, otelin yıllık kazancının yüzde 7’lik bölümünün İBB’ye kira bedeli olarak ödenmesine karar verilmişti. 

2009 senesinde dönemin İBB yönetimi arsayı satışa sunmuş, ilk ihale iptal edilirken ikinci ihaleyi 422 milyon liralık teklif ile oteli inşa eden ortaklık kazanmıştı. Ancak CHP’li meclis üyeleri rekabet koşullarının oluşmadığı gerekçesi ile itiraz ederek 422 milyon TL’lik ödemeyi yaparak gerçekleştirilen tapu devrine itiraz etmişti. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ihaleyi iptal ederken yargı süreci de başlamıştı. 

Süreçte İBB yönetimi ile Özyeğin arasında görüşmelerde anlaşmaya varıldığı, İBB Başkanı İmamoğlu’nun önümüzdeki dönemde arsanın satışı için İBB meclisinden onay isteyeceği iddia edildi. 

Kaynak: Serpil Yılmaz

Yukarı