Risksor App’e Sigortacılardan Ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark tarafından geliştirilen Risksor uygulaması, deprem risk analizi ve genel güvenlik konusunda önemli bir kilometre taşı olarak dikkat çekiyor. Bu yenilikçi uygulama, kullanıcılara oturdukları binaların deprem risklerini hızlı ve etkili bir şekilde öğrenme imkanı sunuyor.

Risksor, Big-data ve Yapay Zeka teknolojilerini kullanarak, kullanıcılara bina dayanıklılığı, fay hatlarına mesafe, ivme, ve zemin durumu gibi kritik bilgileri anında sunarak kişisel risk analizini mümkün kılıyor.

Uygulama, Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca gibi 6 farklı dilde hizmet veriyor, böylece dünya genelinde kullanıcılarına ulaşıyor. Risksor, bugün 2023 Start Up ödülünü kazanarak yenilikçi çözümleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkatleri üzerine çekti.

Risksor, bireylerin oturdukları binaların deprem risklerini değerlendirme konusunda sağladığı güvenilir bilgilerle, gelecekteki deprem güvenliği için önemli bir adım atıyor. Bu uygulama, kullanıcılarına hem bilgi hem de güvenlik sağlayarak, 2023 Start Up ödülü ile başarı grafiğini zirveye taşıyor.

Yukarı