Oturmasanız Da Aidat Ödemek Zorundasınız!

A professional female real estate agent receives a house loan payment or rent fee from her client

Kira ve aidat fiyatlarının oldukça yükseldiği son dönemlerde boş evler için de ödeme hususu merak konusu oldu. Oldukça araştırılan bu konuya yönelik açıklama, Kat Mülkiyeti Kanunu ile yapıldı.

Son dönemlerde yalnızca kiralar değil aidatlar da oldukça cep yakıyor. Özellikle ev sahipleri en çok aidat konusunda araştırmaya koyuldu. Oturulmayan yani boş evler için de aidat ödenecek mi konusunda tüm cevaplar ilgili kanun aracılığı ile verildi.

Ev sahipleri boş evlerde veya kiraya verilmeyen evlerde de aidat ödemesi olacak mı şeklinde araştırmalara başladı. Gereken açıklama Kat Mülkiyeti Kanunu aracılığı ile yapıldı. Kanunda yer alan ifadelere göre kat maliklerinin aralarında herhangi bir anlaşma yoksa kapıcı, bahçıvan, bekçi gibi ortak hizmet veren vatandaşların giderleri adına toplanan avansa kendi arsa payları kadar katılmaları zorunlu tutuluyor.

Kanun açıklamasına göre ev sahibi kendi oturmasa da ev için aidat vermek mecburiyetinde kalıyor. Bu durumdan kaçınıp herhangi bir ödeme yapmak istemeyen ev sahipleri için ise apartman yöneticileri hukuki süreci başlatabiliyor.

Yapılan uyarıların ardından hala bir ödeme yapılmıyorsa apartman yöneticisi hukuki süreçleri başlatarak icra takibi yaptırabilir.

Yukarı