Küresel Çaplı Ekonomik Kriz İnşaat Sektörünü De Vurdu! 

Küresel ekonomik krizlerin başlaması ile birlikte inşaat sektöründeki iflas haberleri hız kesmeden artmaya devam ediyor. Sağladığı kazanç yönünden oldukça cazip görünse de kriz nedeniyle birçok şirket zor durumda olduğunu belirtti. 

Yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektör inşaat sektörü olduğu açıklandı. Dünya devi gayrimenkul şirketleri dahi zor durumlar yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye’de de baş gösteren bu kriz sebebiyle birçok inşaat firması iflas verdi. Bankaların da bazı şirketlerden finansal desteğini kesmesi ekonomik olarak sıkıntının büyümesine yol açtı. 

Sektör sahipleri yeni projelere başlamazken var olan projelerini yönetmek için kooperatiflerin desteklerine başvuruyor. Popüler olan firmalar dahi çeşitli kooperatiflerden destek aldığını duyurarak işlerini bu şekilde yürüttüklerini dile getirdi. 

Daha büyük ölçekte işler ile ilgilenen müteahhitler de oldukça zor durumda. Özellikle İstanbul’da çeşitli projelere imza atan büyük müteahhitler iflas ettiklerini duyurdu. Bu proje sahiplerinin iflas haberleri vatandaşları şaşkına çevirdi.  

Son iflas haberi ise “Eval İnşaat” tarafından geldi, mahkeme tarafından verilen iflas kararı Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. İlk alacaklılar toplantısının ise 10 Ekim’de yapılacağı bildirildi. Çeşitli ekonomi uzmanları krize yönelik herhangi bir önem alınmadığı takdirde tehlikenin büyüyeceğini ön görüyor.

Yukarı