Konut Satışı ile Türk Vatandaşı Olma Şartı Değişiyor!

Türkiye’den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Türkiye’den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı. 

İstisnai şekilde Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla satın alınması gereken gayrimenkulün tutarının yükseltileceği açıklandı.

Peki Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekecek? İşte Türk vatandaşlığı başvurusundaki o değişikliğe ilişkin tüm ayrıntılar…

Edinilen bilgilere göre, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde istisnai Türk vatandaşlığı için satın alınma zorunlu olan 250 bin dolar tutarındaki gayrimenkulün değerinin artırılması masaya yatırıldı. 

Kabine Toplantısı kapsamında istisnai Türk vatandaşlığı başvuruları için satın alınacak gayrimenkulün tutarının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesine karar verildi.

Dünya’da yer alan habere göre; bu karar çerçevesinde, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in istisnai şekilde Türk vatandaşlığının kazanılmasıyla ilgili hükümlerin yer aldığı 20’inci maddesinin 2’nci fıkrasının “b” bendinde değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda düzenlemenin gelecek günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınması planlanıyor. Düzenlemenin yürürlüğe alınmasıyla beraber en az 400 bin Amerikan doları ya da karşılığı döviz miktarında gayrimenkulü tapu kayıtlarına 3 sene satılmaması şerhi koyulmak koşuluyla satın alanlar ve kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş, en az 400 bin Amerikan doları yada karşılığı döviz miktarı peşin şekilde ödenen ve tapu siciline 3 sene süreyle devir ve terkinin olmayacağı taahhüdü şerh edilmek koşuluyla noterde düzenlenenmiş sözleşmeyle gayrimenkulün satışının vadedildiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilenler Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacak.

One thought on “Konut Satışı ile Türk Vatandaşı Olma Şartı Değişiyor!

Comments are closed.

Yukarı