Konut İmarlı Hazine Arazileri Satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev yaptırmak isteyenlere 500 metrekare ve 1.000 metrekare Hazine arazilerinin düşük fiyat ile uzun taksit imkanıyla satılacağını söyledi.

Fiyat artışlarını engellemek adına konut maliyetlerindeki en kabarık kalem olan arsa maliyetleri aşağı çekiliyor. Hazine’ye ait araziler vatandaşlara ev yaptırabilmeleri için satılacak. Bu projedeki son gelişmeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. 

32 ilde 385 arsa açık artırma ile satışa sunuldu. Yüzde 20 indirim ve KDV muafiyeti ile cazip hale gelen arsalar, 14-15 Haziran tarihlerinde açık artırmaya sunulacak. İsteyen vatandaşlar arsaları yatırım amaçlı kullanacak isteyen de kendi konutunu inşa edebilecek.

ARSALAR KDV’DEN MUAF

Hazine arazilerinin vatandaşlara hangi imkanlarla satılacağına dair de bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hazine arazilerinin konut yapımı için satışında oldukça uzun vadeli bir sistemi uygulayacağız. Vatandaşımız bu arsayı satın alacak ve uzun vadede aydan aya taksit taksit ödemesini yapacak. Bu ödemeleri yaparken de diğer yandan konutunu inşa edebilecek. Biz ekstra bir yük bindirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Arsalar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanıyla satışa sunulurken, tapu ve KDV masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Taşınmazların satışında sunulan vade imkanında kanuni faiz yüzde 9 ile de vade yapılması taşınmazları daha cazip hale getiriyor.

Yatırım için sunulan arsalar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alıyor.

AÇIK ARTIRMA 14-15 HAZİRAN’DA

Vatandaşlar, 14-15 Haziran 2022 tarihinde 32 ildeki arsa satışı için Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan açık artırmaya çevrim içi katılım da sağlayabilecek.

Araziyi yerinde görmeye geldiğini söyleyen Vecihi Özçam, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 32 ilde 385 muhtelif araziyi açık artırmayla satışlarını gördük. Arazileri yerinde görmeyi tercih ettik. Gayet uygun şartlarla yüzde 25 peşin 24 ay taksitle gayet iyi şartlarda açık artırma düzenleniyor. Açık artırmaya girmeyi düşünüyoruz. Ödeme şartları konusunda uygun. Tabii yerlerine bakmak lazım. Buradan sonra da İzmir ve Konya’da olan arazileri de gidip yerinde görmek istiyoruz. Yerleri uygun olan arazileri yatırımla ilgili olarak tabii ki düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Konut yaptırmak isteyenler bu arsaları satın alıp yüklü bir maliyetten kurtularak evlerini inşa edebilecekler veya çok katlı konut projeleri geliştirebilecekler.” dedi. 

500 VE 1.000 METREKARE ARSALAR SATIŞA ÇIKACAK

Konut inşası için Hazine arazilerinin satışına dair detayları açıklamayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İkliM Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Örneklendirecek olursak Hazine arazisini 500 metrekare ve 1.000 metrekare alanlara bölüp bunları vatandaşımıza satacağız. Vatandaşımız bu arsayı satın alıp tek katlı evini inşa edebilecek. Bazı yerlerde ise 3-4 katlı konutların inşa edilmesine uygun arazilerin satışını yapacağız. Üretilecek olan konut tipleri için biz projelendirme yapacağız. Aynı zamanda vatandaşımız da bu projenin dışında imar planına uygun olmak şartıyla kendi projesini hazırlayıp konutunu bu  projeye uygun şekilde inşa edebilecek.” şeklinde konuştu.

Yukarı