Konut fiyatlarına TOKİ freni

150 bin sosyal konut projesi için beklenen tarih gelirken Eylül ayında peş peşe başlayacak olan uygulamaların etkisi ile konut fiyatlarında düşüş trendi başladı. İşte emlak ve gayrimenkul piyasasında son durum!

Eylül ayında peş peşe uygulayama alınacak olan yeni konut hamleleri ile ev fiyatlarında beklenen düşüş etkisi görülmeye başlandı. Eylül ayında ilk adım olarak TOKİ 150 bin sosyal konut projesi için başvuru işlemleri alınmaya başlanacak. 

Sonrasında ise Emlak Konut GYO tarafından yeni konut seferberliği başlayacak. Son olarak ise 50 bin boş ofis konuta dönüştürülecek. Konut arzının arttırılması ile beraber beklendiği üzere ev fiyatlarında düşüş başladı. Peki, konut piyasasında son durum ne?

KONUT FİYATLARINA MÜDAHALE BEKLENDİĞİ ETKİYİ GÖSTERİR Mİ, EV FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Konut fiyatları için beklenen adımlar ve müdahaleler peş peşe gelmişti. Hükümet ilk olarak TOKİ 150 bin sosyal konut projesine start vermiş, ardından ise atıl durumda olan boş ofislerin konuta dönüştürülmesi için yasal düzenlemeye gidilmişti. Emlak Konut GYO tarafından Eylül ayında yeni konut seferberliği başlatılacağı ilan edilmişti. 

Peş peşe açıklanan konut hamleleri piyasada ev sahiplerinde paniğe neden olurken konut fiyatları için düşüş beklentisi oluşmuştu. Konu hakkında son dakika açıklaması ise Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam tarafından yapıldı. Akçam açıklamasında konut fiyatlarında ibrenin tersine döndüğünü belirterek “Aslında taban rakama daha henüz gelmedi. Biz ümit ediyoruz ki maliyetler düşsün, hükumetimizin projeleri bir hayata geçsin, durağan bir rakama gelsin istiyoruz” diyerek ev fiyatlarında yüzde 10’luk bir düşüşün yaşandığını dile getirdi. 

Yukarı