Kocaeli Sağlık Binalarında Deprem İzolatörü Kullanmayı Seçti

17 Ağustos depreminin merkezi olan Kocaeli’nde de depreme uyumlu binaların inşası sürüyor. Yeni nesil hastane binaları için deprem izolatörleri kullanıldığı öğrenildi. Kocaeli Şehir Hastanesi bünyesinde tam 1069 adet deprem izolatörü kullanıldığı öğrenildi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde de çeşitli hastane yapımları sürüyor. Özellikle 2023 yılının sonunda hizmet vermeye başlayacak olan hastane için tam 246 adet izolatör kullanıldığı açıklandı. Yeni yapılar depreme dayanıklı inşa edilirken var olan binalar ise prosedürlere uygun bir şekilde güçlendiriliyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanenin tüm birimleriyle hizmet verdiğini belirtti. Sağlam zeminler üzerine inşa edildiğini vurgulayarak deprem izolatörlerinin kullanımına dikkat çekti. Seka Semt Poliklinik binasına ilişkin ise gerekli incelemelerin yapıldığını vurguladı. Projelerin var olan yönetmeliklere uygun bir şekilde hayata geçirileceğini belitti.

Ülkemizde her geçen gün deprem izolatör kullanımı yaygınlaşıyor. Deprem kuşağında bulunan illerin kullanıma daha önem verdiği görülüyor.

Yukarı