İstanbul Finans Merkezi ne zaman açılacak

Berat Albayrak döneminde yapılmaya başlanan ve İstanbul’un dünyanın finans merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlayan İstanbul Finans Merkezi projesi hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan tarafından yapıldı.

Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri kapsamında gerçekleştirilen panele katılan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan burada önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Finans Merkezi projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Aşan dev projenin açılış tarihini duyurdu. 

Hatırlanacağı üzere dev proje Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinde Berat Albayrak’ın bulunduğu dönemde hayata geçirilmiş, projenin temelleri İstanbul’u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getirmek amacı ile atılmıştı. Aradan geçen uzun sürede projenin açılışı ne yazık ki ertelenmiş ve gecikmişti. 

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Dev projenin son durumu hakkında açıklama yapan Prof. Aşan “Binalar bitti. İçinde birtakım düzenlemeler oluyor. Bunlar yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacak. Özellikle Merkez Bankası binası, İstanbul’un büyük ihtimalle yeni sembolü olacak” diyerek dev projede taşınmaların Ocak ayı itibari ile başlayacağını duyurdu. 

 Kamu bankalarının binalarının şu anda bile taşınmaya hazır olduğunu belirten Aşan “İçeri girdiğinizde çok gurur duyuyorsunuz. Özellikle Merkez Bankası binası, İstanbul’un büyük ihtimalle yeni sembolü olacak. İkonik bir bina, mimarisi çok güzel oldu” diyerek İstanbul Finans Merkezi’nin kısa sürede doluluğu yakalayacağını ve projenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Proje tüm finans kuruluşlarının merkezlerini tek bir noktada toplaması nedeni ile büyük önem taşıyordu. 

Yukarı