İkinci El Konut Fiyatları %20 Düştü!

Yayınlanan raporlar neticesinde vatandaşların satılık konutlara olan talebin azaldığı gözlemlenmişti. İkinci el konutlar üzerinden yapılan incelemeler tamamlandı ve sonuçlar oldukça şaşırttı.

2023 yılının son iki ayı içerisinde konut fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Artış nedeniyle sektör içerisindeki satışlar ve talepler oldukça geriledi. Sıfır konutlar üzerinde yapılan incelemeler ikinci el konut üzerinde de devam etti.

Satılık konutlara olan talep ortalama yüzde 50 civarında düştü. Ancak satılık ilanı ise aynı oranda artmış bir durumda. Her ne kadar satılacak yüzlerce konut olsa da satışları gerçekleşmiyor. Sıfır evlerin fiyatlarında herhangi bir gerileme olmasa da ikinci el gayrimenkullerin fiyatlarında yüzde 20 oranında bir düşüş söz konusu.

Ekonomik koşulların zorlaşması nedeniyle büyükşehirlerde koşullar zorlaşıyor. Özellikle İstanbul’da hayat şartlarının daha çetin olması kiralık konutların sayısını da arttırdı. Kiralık evlerinin hem sayısı hem de fiyatlarındaki artış gözle görülür bir biçimde.

Yukarı