Hatay Konutları Teslim Ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’da bulunan deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği hakkında konuştu.

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyordu. Bu çalışmalar doğrultusunda TOKİ, kapsamında yeniden şehirler inşa edilmeye başlamıştı.

Bakan Özhaseki bugün işte bu konutların ne zaman teslim edileceğini duyurdu. Duyuruyu sosyal medya hesabından yapan bakan, konutlar hakkındaki son durumu da aktardı. Hatay ili için 220 bin 66 adet afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 ahır-depo ve iş yeri olmak üzere totalde 309 bin 872 adet bağımsız bölüm yapıldığını açıkladı.

Depremlerin ardından başlanılan çalışmalarda 45 bin 186 adet afet ve köy evinin bittiğini duyurdu. Başvuru yapılan 93 bin 570 adet konut ve iş yeri için de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özhaseki, Hatay’ın dokusuna kültürüne uygun bir şekilde inşa edilen yapıları Kasım ayı itibariyle teslim edileceğini de duyurdu.

Yukarı