Hatay Büyükşehir Belediyesi, Depremden En Çok Etkilenen Dezavantajlı Bireylere Konut Hibesi Yapacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliğinin ortak yürüttüğü çalışmalarda, depremden en çok etkilenen yaşlılar, engelliler, ağır kronik hastalar ve diğer dezavantajlı bireylere 300 adet konut hibe edilecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği ortak bir protokole imza attı. Protokol çerçevesinde 6 şubat tarihli depremlerde en çok etkilenen dezavantajlı kişiler için 300 adet konut hibe edilecek. Söz konusu konutlar hafif çelikten yapılacak ve içerisinde bazı temel eşyalar bulunacak.

Konutlar için yer tahsisini ilgili belediyeler sağlayacak. Yapılan planlar doğrultusunda yaşlı, engelli, kronik hasta bireyler için sosyal kalıcı konutlar hibe edilecek. Sosyal konutların yapım esnasında Avrupa Birliğinin bulunması herkesin dikkatini çekti.

Müjdeli haberi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş verdi. Savaş yaptığı açıklamalarda sevinçli olduklarını dile getirdi. İyi temennilerde bulunan Lütfü Savaş, kalıcı sosyal konutların yapımına en kısa zamanda başlanacağını öne sürdü.

Yukarı