Ev Almak Artık Herkes İçin Daha Erişilebilir: İnşaat Firmalarından Yeni Fırsat!

Gelir seviyesinin düşük kalması, enflasyondaki artış ve konut fiyatlarındaki yükseliş, birçok vatandaşın ev sahibi olma hayallerini ertelemesine neden oluyordu. Ancak inşaat firmalarının öncülüğünde hayata geçirilecek olan yeni bir sistem, birikimi olmayanlara ev alma imkanı sunuyor. Günümüz ekonomik koşullarında neredeyse imkansız hale gelen ev sahibi olma hayali, bu inovatif fikirle bir adım daha gerçekleşiyor.

Aşamalı sistem, ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlamak amacıyla devreye alınıyor. Bu sistem kapsamında, vatandaşlar önce taksitli bir şekilde arsa sahibi olacak, ardından inşaat maliyetini ödeme imkanına kavuşacaklar. İnşaat firmaları, bu yeni sistemin birçok kişiyi ev sahibi yapma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Aşamalı Sistem Nasıl İşleyecek?

Bu yeni sistemi kullanan bazı firmalar, ev almak isteyenlere öncelikle arsa payı alma imkanı sunuyor. Ardından, inşaat maliyetini ödeme şartlarıyla ev sahibi olmalarına olanak tanıyor. Arsa payı ödemesi ile başlayan süreç, 36 aya kadar vadeli ödeme seçenekleriyle devam ediyor. Sözleşme yapıldıktan sonra 9-18 ay içinde inşaat başlatılıyor ve arsa sahipleri, arsa borçlarını tamamladıktan sonra inşaat maliyetini peşin ya da taksitli olarak ödeyebiliyorlar. Ödemeler, inşaatın başlamasıyla birlikte başlıyor ve daireler, inşaatın tamamlanmasının ardından 36 ay içinde teslim ediliyor.

Aşamalı Sistemin Avantajları Neler?

Bu sistem, inşaat firmalarının arsayı daha uygun fiyata mal etmelerini sağlarken, alıcılara %30 oranında kazanç imkanı sunuyor. Arsa payını alan kişiler, istedikleri takdirde inşaat sürecinde paylarını satışa çıkarabiliyor. Özellikle, inşaat maliyetleri ödenmediğinde firma bu ödemeyi üstlenerek evi satabiliyor ve arsa payı sahibine ödeme yapıyor. Bu da demek oluyor ki, ev almak isteyenler inşaat maliyetlerini ödeyemediklerinde arsa paylarını satarak sistemden çıkma olanağına sahipler.

Ancak, bu sistemin avantajlarına rağmen alıcıların ödemelerini yapma kabiliyetlerini önceden değerlendirmeleri ve öngörmeleri büyük bir önem taşımaktadır. Ev almak isteyenler için önemli bir fırsat sunan bu yeni sistem, umut verici bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Yukarı