Emlak Vergisi Muafiyetiyle İlgili Emsal Karar! Milyonlarca Vatandaş Geri Ödeme İmkanı Buluyor!

Emlak Vergisi Muafiyeti

Milyonlarca ev sahibi, düzenli olarak emlak vergisi ödüyor ancak birçoğu emlak vergisi muafiyeti hakkından haberdar değil. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun açıkladığı emsal karar doğrultusunda, muafiyet hakkına sahip olan vatandaşlar geri ödeme alabilecek. İşte detaylar!

Muafiyetten yararlanacak kişiler arasında emekliler, ev hanımları, işsizler, şehitlerin dul eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler bulunuyor.

Tek bir eve sahip olan ve devletin verdiği maaş dışında başka bir geliri olmayan kişiler, sıfır oranlı emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecek.

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanma şartları şu şekilde:

  • Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen indirimli vergi oranından faydalanabilmek için, Türkiye’de brüt yüzölçümü 200 metrekareden küçük olan tek meskeni veya tek meskene intifa hakkı sahibi olan kişiler başvuruda bulunabilecek.
  • Gelirleri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığından ibaret olanlar bu karardan yararlanabilecek.

Emlak vergisi ödemekten muaf olan kişilerin sahip oldukları evin 200 metrekareyi aşmaması şartı bulunmakta. Bu önemli karar, milyonlarca vatandaşın ekonomik yükünü hafifletirken, geri ödeme imkanı sunarak birçok aile için önemli bir maddi destek olacak. Haber, vatandaşların haklarından haberdar olmalarını ve muafiyet hakkından yararlanabilmeleri için başvuruda bulunmalarını teşvik ediyor. Bu müjdeli haber, ev sahibi olan herkes için dikkatle takip edilmeli.

Yukarı