Ekrem İmamoğlu Kimdir? Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Oldu

Ekrem İmamoğlu Kimdir

Ekrem İmamoğlu CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimlerden zaferle ayrılarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu nerelidir? Ekrem İmamoğlu kaç yaşındadır? Gelin Ekrem İmamoğlu’nu yakından tanıyalım…

 

  • Ekrem İmamoğlu, CHP ve İYİ Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğinde hiç kimse ondan böyle bir sükse beklemiyordu. 2014 yılında AK Parti’nin elinde bulunan Beylikdüzü Belediyesi CHP’yle birlikte el değiştirdiğinde adından daha sık söz ettirmeye başlasa da bu ünü sınırlı kaldı.

 

  • Özellikle İstanbul’u 25 yıldır yöneten AK Parti ve milli görüş geleneğinin, ‘No Name’ nitelendirilebilecek bir isim olan Ekrem İmamoğlu’na karşılık belediye geçmişi olan, Ulaştırma Bakanlığı yapmış, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı tecrübesine sahip Binali Yıldırım’ı seçmesi, taraflı-tarafsız pek çok kişi tarafından AK Parti’nin İstanbul’u rahat kazanacağı yönünde kanaat belirtmesine vesile oldu.

 

  • Kıran kırana geçen seçim kampanyası sandığa da yansıdı ve iki aday da adeta foto-finişe kaldı. Anadolu Ajansı’nın veri akışını belirli bir süre sağlayamaması tartışmaları büyütürken karmaşayı sabah saatlerinde YSK Başkanı Sadi Güven bitirdi.

“Şu an elime son ulaşan sonuçlara göre; Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 159 bin 650, Binali Yıldırım’ın oyu 4 milyon 131 bin 761. İmamoğlu önde”

Ekrem İmamoğlu evli ve 3 çocuk babasıdır.

31 Mart Seçimleri Neden İptal Edildi?

 

  • Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimlerinde büyük bir sürpriz yaparak Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’ı binlik farkla geçerek seçimi önde tamamladı.

 

  • Cumhur İttifakı aradaki oy farkının düşük olması nedeniyle İlçe Seçim Kurullarına maddi hataların çok önemli olduğunu ve tespit edilip düzeltilmesi için başvurularda bulundu.

 

  • Cumhur İttifakı İstanbul’daki tüm geçersiz oyların tekrar sayılması talebi etti. Tekrar sayılan geçersiz  oylar neticesinde aradaki fark erise de Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’nu yakalayamadı.

 

  • AK Parti ve MHP seçimlerde usulsüzlük yapıldığı ve oy farkının azalmasın gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na 6 maddelik bir iptal başvurusunda bulundu.

 

  • YSK 6 maddelik başvurunun 5’ini reddederken 1’ini kabul etti ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerini 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanmasına karar verdi.

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri – Ekrem İmamoğlu

 

  • Seçimin tekrarlanma kararından sonra iki aday yeniden bir yarışın içine girdi.
  • Seçime 1 hafta kala iki aday ortak canlı yayına katılarak İstanbul ile ilgili projelerinden bahsetti.
  • 31 Mart seçimlerinde rakibinin sadece binlik farkla önünde yarışı kazanan Ekram İmamoğlu 23 Haziran seçimlerinde bu farkı 1 milyon oya kadar çıkarttı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Ekrem İmamoğlu Nerelidir?

1970 yılında Trabzon’un Akçaabat kentinde dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak genç siyasetçi İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Yöneticisi

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 

Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

One thought on “Ekrem İmamoğlu Kimdir? Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Oldu

Comments are closed.

Yukarı