Düşük Faizli Konut Kredisi Detayları Belli Oldu!

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar, düşük faizli konut kredisi için araştırmalara başladı. Detaylar ilgili bakanlıklar tarafından açıklandı.

Konut fiyatlarının ve kira ödemelerinin artığı son dönemlerde düşük faizli konut kredisinin verileceği duyuruldu. Özellikle ilk evini alacak vatandaşlar, Orta Vadeli Program kapsamında ilk evinin sahibi olabilecek.

Hiç evi olmayan ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 1,20 oranında faiz ve 180 ay vade desteği sağlanacak. Böylece konut arzı artarken fiyatlar da aynı oranda düşeceği ön görülüyor. TCMB ve BDDK, bu konu için ortak çalışmalar sürdürüyor.

Aynı zamanda BDDK, ikinci konutu almak isteyenlere de sınırlama getirdi. Tapulu vatandaş, ikinci evi için değerinin yüzde 90 oranında değil, yüzde 22,5 oranında kredi çekebilme imkanı bulacak.

Söz konusu kampanya ile ilgili gelişmeler en kısa süre içerisinde tamamlanacak ve detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak. Geçmiş kampanyalarda aranan şartlar örneğin belli bir süre aynı şehirde kalmak, son 1 yıl içinde konut satmamak gibi hususlar yeniden gündeme gelebileceği düşünülüyor.

Yukarı