Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir İstanbul!

Knight Frank tarafından yayımlanan son araştırma raporuna göre İzmir dünya genelinde yer alan 150 şehir arasında konut fiyat artışı en hızlı yükselen 3. şehir olurken konut fiyatlarının en çok arttığı şehir İstanbul oldu.

Dünyanın en çok takip edilen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan Knight Frank merakla beklenen konut fiyatları endeksi raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre konut fiyatları endeksi 2022 ikinci çeyrek döneminde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler listesine Türkiye damga vurdu. Pandemi döneminde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm dünya genelinde küresel piyasalarda etkisini hissettirirken Türkiye’nin aynı dönemde yoğun göç alması da fiyatlar üzerinde olumsuz etki oluşturmuştu. Konutta üretimin düştüğü, talebin ise arttığı dönemde konut fiyatları daha hızlı bir şekilde yükselmişti.


KNİGHT FRANK KONUT FİYATLARI ENDEKSİ AÇIKLANDI!

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketler arasında yer alan İngiltere merkezli Knight Frank şirketi tarafından hazırlanan Global Konut Fiyatları Endeksi 2022 İkinci Çeyrek raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre dünya genelinde son 1 senelik zaman dilimi içerisinde araştırma kapsamına dahil edilen 150 şehir arasında en çok konut fiyatları artan şehir İstanbul oldu.

İstanbul’da son 1 senelik zaman dilimi içerisinde konut fiyatları yüzde 184,9 oranında değer kazanırken Ankara yüzde 165,4 oranı ile ikinci ve İzmir ise yüzde 150,9 oranı ile 3. oldu. Açıklanan rakamlar ile dünya genelinde konut fiyatlarının en hızlı yükseldiği ilk 3 şehrin Türkiye’den çıkması konut fiyatlarında yaşanan artışı gözler önüne sermesi nedeni ile dikkat çekti. Türkiye’de konut fiyatlarının bu kadar sert bir şekilde yükselmesinin en önemli nedeni ise enflasyonda yaşanan yükseliş, bu yükselişin etkisi ile inşaat malzemelerine gelen zamlar ve bu zamlarla üretimin düşmesi olarak gösterildi. 

Yukarı