Devre mülk sahiplerine büyük vurgun!

Devre mülkü olanları arayarak yabancılara yüksek fiyata satacaklarını vaat ederek 5 milyon TL’lik vurgun yaptıkları ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. İşte ayrıntılar…

Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri devre mülk sahiplerini dolandıran çete için takibe başladı. 

Şüphelilerin telefonla aradıkları kişileri isterlerse devre mülklerini yabancı uyruklulara yüksek fiyata satacaklarına ilişkin vaatlerde bulundukları ortaya çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre; şüphelilerin reklam ve tapu masrafları için gerekli olan parayı, anlaştıkları bankalardan düşük faizli kredi alabileceklerini söyleyerek ikna ettikleri ortaya çıktı. 

Mağdurların mobil bankacılıklarına girmelerini isteyen şüphelilerin, burada yaptıkları yönlendirmelerle mağdurlara kredi çektirdikleri, daha sonra ise paraları kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kimliklerini tespit ettikleri şüphelileri yakalamak amacıyla operasyon gerçekleştirdi. 

Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada şüphelilerin aynı yöntemle 29 kişiden yaklaşık 5 milyon Türk Lirası tutarında vurgun yaptıkları öğrenildi. 

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi.

20 MİLYON TL’LİK DOLANDIRICILIK 

Geçtiğimiz günlerde de Adana’da 20 milyon liralık devre mülk dolandırıcılığı gündeme gelmişti. Adana merkezli 33 şehirde 125 devre mülk sahibini ‘Devremülkünüzü yüksek fiyata satarız’ vaadiyle 20 milyon TL dolandıran şebekeye operasyon düzenlenmiş ve 55 şüpheli gözaltına alınmıştı.

DEVRE MÜLK NEDİR? NASIL ALINIR? 

Devre mülk, devredilen mülkiyet anlamına gelir. Devre mülk, belirli zamanlarda 2 hafta veya daha uzun süre içinde satın alınan mülkleri kapsar. 

Devremülk tapusu, yılın belirli zamanlarında konut yapmaya uygun müşterek mülkiyetten faydalanmanın devlet tarafından teminatı olarak kullanılıyor. 

Devre mülk belgesi almak için öncelikle devre mülk satıcılarına üye olunması ve devre mülk sahibi olunması gerekiyor. 

Yukarı