Deprem İzolatör Kullanımı Gün Geçtikçe Artış Gösteriyor

Iron fittings on a wooden formwork with laid pipes are the basis for pouring the foundation

Diyarbakır Şehir Hastanesi için inşaat çalışmaları başladı. Hastanenin inşaatında tam tamına 820 adet deprem izolatörü kullanılacağı bildirildi. Depreme uygun binaların yapım çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu geçtiğimiz günlerde yapılan projeler hakkında açıklamalar yaptı. Pamukçu, yapılan hastanenin hızla devam edildiğini ve 2025 senesinin temmuz ayında açılışa hazır olduğunu dile getirdi.

Hastane, hem dayanıklı olması hem de oldukça geniş kapasite vermesi nedeniyle sağlık üssü haline gelecek. Yenileşmeye çalışan kentin sağlık hizmetlerindeki eksiğini gidermeye yönelik bir yapı haline gelecek.

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depreminden etkilenen şehirler arasında Diyarbakır da bulunuyor. Aynı zamanda deprem kuşağında yer alan illerden birisi. İşte bu nedenlerden dolayı ileri teknolojiler ve çeşitli sismik izolatörler kullanılarak dayanıklı bir sağlık üssü elde ediliyor.

Hastaneyi yüklenen firma müdürü Kıvanç Karabaki olası bir deprem için güvenli bir liman inşa ettiklerini açıkladı. Dünyada birçok örneği olan bu tarz hastaneler Avrupa standartlarına da uygun olarak tasarlanıyor.

One thought on “Deprem İzolatör Kullanımı Gün Geçtikçe Artış Gösteriyor

Comments are closed.

Yukarı