Deprem Bölgesindeki Dönüşüm Projesindeki Katkılar Arttırıldı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm Kampanyası’na yönelik maddi katkıların arttığını dile getirdi. 

6 Şubat depreminde oluşan hasarların onarılması devam ediyor. Depremden etkilenen tüm illerde hayata geçirilen dönüşüm kampanyasına yönelik maddi katkılar arttırıldı. Hem Resmi Gazeteden hem de bakan Özhaseki’den çeşitli açıklamalar geldi. 

Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gören vatandaşların ev ve iş yerlerini onarmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Bu amaç doğrultusunda başlatılan kampanyaya yapılan maddi destek açıklaması Özhaseki tarafından yapıldı. Kredi ve hibe miktarları konutlar için 750 bin TL, iş yerleri içinse 400 bin TL’ye yükseltildi. 

Açılanan rakamları bakan Özhaseki sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kararın detaylarına ilişkin açıklamalar ise Resmi Gazetede yer alıyor. Konutlar için hem hibe hem kredi fiyatı 750 bin TL, iş yerleri için hem hibe hem kredi 400 bin TL’ye yükseltildi. Ahırlı köy evleri için verilen kredi 1 milyon TL, hibe ise 750 bin TL olarak belirlendi. 

Yukarı