Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Müjde: Kentsel Dönüşümde Kira Desteği Arttı!

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Artışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2024 yılında kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kira yardımlarını arttırdı. Yapılan düzenleme ile İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kira yardımları ciddi bir artış gösterdi.

İstanbul’da 3 bin 500 lira olan kira desteği, 5 bin 500 liraya yükseltildi. Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de ise 3 bin lira olan kira desteği, 4 bin 500 liraya çıktı.

Riskli yapılar için belirlenen kira yardım süresi 18 ay iken, riskli ve rezerv yapı alanlarında bu süre maksimum 48 aya kadar çıkarıldı. Kiracılar, bir kereye mahsus olmak üzere iki kira bedeli kadar ödeme alma imkanına sahip olacak.

Sınırlı ayni hak sahiplerine ise illerine göre değişen destekler sunulacak. Destek miktarları, 15 bin ile 27 bin 500 lira arasında değişecek.

Diğer illerde ise 2 bin-2 bin 500 lira aralığındaki kira destekleri, 3 bin-3 bin 750 liraya yükseltildi.

Kira yardımları en son Mart 2023’te güncellenmişti. Yapılan bu son düzenleme ile kentsel dönüşüm sürecindeki vatandaşlara sağlanan destekler önemli ölçüde arttı. Bu güncelleme, kira yardımlarından faydalananların maddi yükünü hafifletirken, kentsel dönüşüm projelerine katılımı teşvik edecek nitelikte.

Yukarı