Bolu Merkez Kiralık Konut Metrekare Birim Fiyat Değişikliği Aylara Göre Son 6 Yıl Karşılaştırması

Bolu Merkez Kiralık Konut m2 birim fiyat değişikliği aylara göre son 6 yıl karşılaştırması

2019 yılının tamamı ve 2020 yılının başları arasındaki fiyatlar birbirine oldukça yakın olarak tespit edilir. Bu yıllarda görülen Temmuz ve Ağustos aylarındaki artış biraz daha turistlik sebepler olduğu anlaşılmaktadır. 2020 yılının son üç ayında metrekare bazında fiyatlar sabit kalsa da 2021 yılının başlaması ile beraber ilk artış bariz bir şekilde görülmektedir.

2021 yılının Ocak ayında görülen bu artış Şubat ayında stabil kalarak devam etmekte ancak Mart ve Nisan ayında bir nebze düşüş yaşandığı görülmektedir. Mayıs ayı itibariyle başlayan kira artışları 2 ayda bir düzenli bir şekilde sürmektedir.

2022 yılına gelindiğinde ise 2021 yılının son zamanlarından etkilenerek artmaya devam etmiştir. Hatta 2022 yılının Ağustos ayı ile başlayan son kısmındaki fiyat artışı diğer yıllarına oranla katlanarak bir yükselme sürdürmektedir.

2023 yılındaki fiyatlara göz atmak gerekirse kira artışları iki katını da aşarak bir artış sürdürmeye devam etmiş yalnızca Ekim ayında Eylül ayına nazaran bir miktar düşüş yaşanmıştır. 2023 yılının en yüksek kira oranı ise Eylül ayında olduğu görülmektedir.

Yukarı