Bakan Özhaseki: Hazineye Ait 1,3 Milyar Metrekare Tarım Arazisi, 80 Bin Çiftçiye Kiralandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin, yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye kiralandığını açıkladı. Bakan Özhaseki, yazılı bir açıklama yaparak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü aracılığıyla çiftçilere tarımsal faaliyetlerde bulunmalarını desteklediklerini belirtti.

“Bakan Özhaseki, “1,3 milyar metrekare araziyi 10 yıllığına vatandaşlarımıza uygun bedeller karşılığında kiraladık. Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşlarımızın başvurularını değerlendirdik ve 80 bin çiftçimize tahsisleri gerçekleştirdik. İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye’nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.”

Haberin bu şekilde yeniden yazılması, Bakan Özhaseki’nin açıklamalarına ve kiralanan tarım arazilerinin miktarına odaklanarak bilgiyi öne çıkarır. Ayrıca, haberin sonunda yapılan olumlu temenni ile okuyuculara projenin ülke tarımına ve ekonomisine olası katkıları hakkında olumlu bir hava verilmiştir.

Yukarı